Over ons

Esther van de Vorst en Thijs van Meijl runnen kalkoenhouderij Van Meijl in het mooie buitengebied aan de Hadsweg in Weert. De boerderij is al meer dan honderd jaar in de familie.

Esther en Thijs zijn de trotse ouders van vier kinderen: Teun, Ries, Fien en Joep. Zij groeien op in het boerenbuitenleven en plukken daar letterlijk de vruchten van. De kinderen genieten samen van een vrij en onbezorgd bestaan midden in de natuur, tussen de dieren en in de buitenlucht. En dat hebben ze niet van een vreemde.

Als klein jochie weet Thijs: “Ik word boer!” Toch kiest hij later voor studies als werktuigbouwkunde en Technische bedrijfskunde. Na enkele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, lonkt toch het boerenleven en het werken op de boerderij. In 2017 voegt Thijs zich in de kalkoenhouderij van pa en ma van Meijl. Esther, dan al jaren werkzaam in de jeugd GGZ, zegt ook haar baan op om de handen uit de mouwen te steken op de boerderij, als Thijs in 2021 het bedrijf over neemt.

Esther, altijd al dol op kinderen, werkt na haar studie Pedagogiek als sociotherapeut op behandelgroepen in de jeugd GGZ. Daar wordt haar passie voor het bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van het jonge kind verder uitgebouwd. Ze ziet dat het simpele buitenleven, zonder een teveel aan prikkels van de drukke samenleving, een kind goed doet.

Het is goed voor kinderen en hun ontwikkeling om te groeien en bloeien met al wat het buitenleven te bieden heeft. Die gezonde blos op de wangen en het voortdurend ontdekken van nieuwe dingen, zowel in de natuur als in zichzelf, gunnen Esther en Thijs niet alleen hun eigen kinderen, maar ook alle andere kinderen van nul tot vier jaar.

Daarom starten ze Hadshoof. Een kinderdagverblijf midden op de boerderij, waar kinderen in een ongedwongen omgeving worden uitgenodigd om met natuurlijk spelmateriaal, omringd door dieren en in de buitenlucht tot creativiteit en ontdekking te komen.

Bij Hadshoof ziet men kinderen graag op hun eigen manier hun spel ontdekken. Klimmen, klauteren, wroeten, rennen, knutselen, bouwen, koken, kijken en een handje helpen. Het kan er allemaal.

Kinderdagverblijf Hadshoof is gevestigd in de langgevelboerderij op het erf. Vroeger (tot 1973) diende dit als woonhuis met aangrenzend de stal voor de koeien en de varkens.  Dit gebouw is nu volledig gerenoveerd tot kinderdagverblijf. Het is vanbinnen compleet vernieuwd zodat het aan alle wet- en regelgeving voldoet. Maar als je goed kijkt kun je toch de vroegere indeling terugvinden.

Nieuwsgierig? Esther en Thijs, maar ook Teun, Ries, Fien en Joep geven je graag een blik op de boerderij!

Lees meer over Hadshoof:

Agrarisch kinderdagverblijf Hadshoof opent haar deuren in Weert